Pakker du sammen 5 på 4

Er du en av de som pakker sammen tingene dine og skrur av datamaskinen 5 på 4? Du er neppe alene om det, men det gagner hverken deg eller arbeidsgiveren din. 5 minutter hver dag tilsvarer over 1 ½ time i løpet av en måned. Om du har denne vanen er det stor sannsynlighet for at du som regel tenker “ugh, en time igjen” når du ser på klokken. Den timen kommer nok neppe til å være den mest produktive eller den beste timen i løpet av den dagen. Så i teorien vil de 90 minuttene i måned du mister, være vesentlig mer.

Men hvorfor skal du bry deg om dette? Hvis du ikke kjenner deg igjen i dette er det nok fordi trives på jobben din og / eller arbeidsoppgavene dine. Men om du føler deg “truffet” av dette, er det mulig at du ikke trives, ikke er motivert eller at det faktisk kanskje er på tide å bytte jobb. Poenget med dette innlegget er at dersom du IKKE pakker sammen 5 på 4, eller ugher deg over at det er en time igjen, men heller velger å se positivt på det. Da vil du mest sannsynlig “plutselig” se på alle mulighetene du har den siste timen. Er du en selger kan du få dagens siste salg og gå hjem som en vinner, har du en kontorjobb kan du få gjort unna den siste “kjedelige” oppgaven du vanligvis hadde “spart” til i morgen.

Bli bevisst på hvem du er! Pakker du sammen, eller sitter du til absolutt siste sekund? Tenk på det i dag og hvis den siste timen vanligvis er den lengste timen, så gjør den om til den korteste. Gjør alt du vanligvis hadde ventet med til i morgen eller på mandag.

Jeg ser at det snart er en time igjen av min arbeidsdag, så jeg får kanskje begynne med noen “kjedelige” oppgaver 🙂

Lykke til!

Leave a Reply