Talent?

Er det avgjørende å ha ett «talent» for å lykkes? Eller er planlegging, trening, kontrete mål og handling det som skal til?

Mange av oss har sikkert en eller flere ganger tenkt “jeg skulle ønske jeg var ett like stort talent som han eller henne”

Noen er naturligvis mer egnet til å gjøre forskjellige ting bedre enn andre. Er du feks stor og sterk er det større sannsynlighet for at du blir en god hockey spiller enn om du er liten og nett, men Mats Zuccarello er beviset på at det ikke alltid stemmer. Han har hele livet jobbet for å beviset at det er ikke størrelsen som teller, men innsatsen, treningen og fokuset. Han har lagt ned flere tusen timer (om ikke flere ti tusen timer) for å bli den spilleren han er i dag selvom forholdene ikke har ligget til rette for han på samme måte som det har gjort for andre topp spillere i NHL.

Uansett hva målet ditt er så må du ha en konkret plan for å nå det. Veien din bør bestå av mange delmål og veien blir aldri lik den man forventer seg, men jobber du godt nok og står i det, er sannsynligheten for at du når målet ditt mye større enn om du bare “hviler på talentet ditt”.

Talent eller hardt arbeid, hva mener du er det viktigste?

Hva er det viktigste for deg når du setter nye mål?

Leave a Reply